Brodér en linje fra din yndlingssalme

Sådan lyder opfordringen i et nyt kunstprojekt, som finder sted mellem d. 15. september 2018 til 6. april 2019.

Meget går hurtigt i dag, og vi kender alle til travlhedens tyranni. Derfor vil dette nye kunstprojekt gerne give mulighed for et rum til fordybelse, rum til glæden over at skabe noget smukt og rum til langsomhed.

Med ”Brodér en linje fra din yndlingssalme” ønsker vi at give os alle mulighed for at skabe et personligt og visuelt udtryk af en sætning, som har en særlig betydning for den enkelte, at fremme glæden ved at fremstille noget med sine hænder, der skal indgå i en større sammenhæng, samt give mulighed for at opleve et fællesskab om vores mest afholdte salmer på tværs af hele landet.

Tanken er, at alle kan være med! Mænd og kvinder, børn og voksne. Kan man stikke en nål op og ned i et stykke stof, så kan man være med. Man kan vælge at sidde derhjemme selv eller sy sammen med andre. Materialevalget er frit. Det eneste krav er, at det færdige broderi har angivet salmenummer og måler 20x20 cm plus 3 cm kant hele vejen rundt til sammensyning. For det er meningen, at alle broderier skal syes sammen til sidst. Når broderierne er færdige indsendes de, og de bliver syet sammen til et eller flere salmetæpper, som skal udstilles i Viborg Domkirke og senere til udlån i kirker og sognegårde rundt omkring i landet.

Salmebroderierne indsendes til Malene Dahl Præstebakken 9, Sparkær 8800 Viborg eller Marianne Koch Gl. Aalborgvej 14, 8800 Viborg senest 15. marts 2019. Læs mere om projektet, om program for inspirationsdagen eller få inspiration til salmebroderiet på www.salmebroderi.dk .

Vi håber, at mange vil tage sig tid til at brodere den linje i salmebogen, de holder allermest af, og dermed give sig tid til at fordybe sig i ord, som har vægt.

Venlig hilsen Malene Dahl og Marianne Koch Sognepræster ved Sparkær-Gammelstrup og Viborg Domkirke.

Del dette: