Dåb og navngivning

Dåb Et barn skal have et navn senest seks måneder efter fødslen.

Det kan ske ved dåb i kirken eller ved navngivning uden dåb. Ønskes dåb kontaktes sognepræsten eller kirkekontoret for aftale om dato og for yderligere praktiske oplysninger. Dåb foregår ved gudstjenesten om søndagen. Før dåben er der en samtale med den præst, der skal døbe barnet.

Faddere:

For at være fadder skal man være døbt med den kristne dåb, og man skal være konfirmeret eller have nået konfirmationsalderen. Der skal være mindst to og højst fem faddere ud over forældrene til barnet. Et navngivet barn (eller voksen) kan naturligvis døbes i kirken på et senere tidspunkt. Kontakt kirkekontoret eller præsten om dette.

Ved navngivning uden dåb ansøges der om navngivningen via www.borger.dk, hvor forældrene benytter NemID til at signere med.

Hvad skal barnet hedde

Det er en stor beslutning at vælge et navn til sit barn. Måske har I tænkt på navne længe inden, jeres barn blev født, men da I så så ham/hende, var navnet helt forkert. Eller måske gav det helt sig selv, hvad den lille skal hedde.
Man må ikke kaldt sit barn hvad som helst – det sørger navneloven for. På Familiestyrelsens hjemmeside kan du finde en liste over godkendte fornavne.